Generisk Zovirax

Acyclovir 200/400/800mg

Zovirax er et antiviralt lægemiddel, som bruges til behandling af infektioner med herpesvirus i kroppen. Lægemidlet indeholder acyclovir som aktivt stof. Glaxo Smith Kline er producent for dette medikament, og varemærket Zovirax ejes ligeledes af dette selskab. Andre lægemiddelproducenter fremstiller også acyclovir, og medikamentet er derudover tilgængeligt som generisk lægemiddel.

Varumärke(s): Cyclorax / Acivir
Tellverkare: Atlantic / Cipla

Hvordan virker dette lægemiddel?

Acyclovir virker i kroppen ved at hindre formeringen af de vira, som giver herpesinfektioner. Stoffet omdannes til en mere aktiv form inde i de celler, som er inficerede med herpesvirus. Enzymet, kaldet DNA-polymerase, er nødvendigt for, at virussen kan kopiere sit RNA til DNA.

Det er gennem delingsprocessen, at viraene bliver flere og gerne i så mange celler i kroppen som muligt. DNA-polymerasen er et nødvendigt led i delingsprocessen. Acyclovir forebygger viraenes aktivitet ved at kontrollere enzymet DNA-polymerase, og dermed kan lægemidlet kontrollere spredningen af infektionen.

Der er 2 typer af herpesvirus. Herpes simplex 1 og herpes simplex 2, og der er vira, som kan give infektioner som skoldkopper, som skyldes varicella zoster virus. Dette lægemiddel er effektivt mod alle typer herpes virus. Det gives oralt til behandling af skoldkopper, helvedesild og herpes simplex infektioner på hud og slimhinder.

Hvilke indikationer er der?

Acyclovir er et antiviralt lægemiddel, der bruges til behandling af varicella zoster infektioner, herpes zoster infektioner, herpes simplex infektioner ved kønsorganerne som også kaldes herpes genitalis, infektioner af huden så som forkølelsessår og også til behandling af herpes infektioner hos personer med svækket immunforsvar.

Hvilke kontraindikationer er der for brugen af dette lægemiddel?

Brug ikke acyclovir hvis patienten tidligere har udvist allergi for antivirale lægemidler. I tilfælde af en allergisk reaktion bør man omgående søge læge.

Indikationer for brug af lægemidlet til gravide og ammende

Brug kun lægemidlet under medicinsk vejledning, og generelt udskriver kun få læger dette medikament til gravide og ammende. Dette antivirale lægemiddel bør overvejes under graviditet, hvis de forventede fordele for moderen er større end de potentielle risici for fosteret. Lægemidlet er kendt for at udskilles i modermælken, hvormed lægemidlet hos ammende bør bruges med forsigtighed.

Hvilke bivirkninger har lægemidlet?

Personer, som tager acyclovir, har risiko for at udvikle almindelige bivirkninger ved brug af lægemidlet så som hovedpine, svimmelhed, feber, træthed, diarré, opkast og udslæt. Enkelte ualmindelige, sjældne og meget sjældne bivirkninger kan forekomme så som åndedrætsbesvær, afvigelser i levertal, allergiske reaktioner ved læbe og hals, rysten, forvirring og anæmi.

Hvilke lægemiddelinteraktioner er der for acyclovir?

Der er risiko for kraftigere bivirkninger i nyrerne, hvis lægemidlet bruges i kombination med cyclosporin og Tacrolimus. Tidsintervallet for elimineringen af acyclovir kan øges, hvis lægemidlet kombineres med lægemidler som cimetidine og probenecid.

 

lever støtte 24/7
Anmeldelser / Nyeste
April 10, 2015
Fantastisk sted at købe alt, hvad jeg har brug for. Alle mine problemer er væk, og jeg tror ikke engang tænke på dem!
May 08, 2015
Godt sted at købe min medicin! Bestilt alt, hvad jeg havde brug for tre dage siden, og i dag ankom! Meget nem og bekvem hjemmeside.
July 28, 2015
Var virkelig overrasket over, hvor lang tid det tog levering, blot to dage alt jeg bestilte var her. Kvaliteten af produktet er også stor. tak!
betalingsmetoder