Generisk Propecia

Finasteride 1mg

Produktet bruges til behandling af hårtab hos mænd. Lægemidlet indeholder finasterid som hovedingrediens. Almindeligvis er lægemidlet til rådighed i dosis på 1 mg pr tablet. Lægemidlet fremstilles af Merck Sharp og Dohme og alle rettigheder ejes af dette selskab.

Varumärke(s): Appecia / Proscalpin
Tellverkare: Ajanta / Dadha Pharma

Virksomme stoffer i lægemidlet

Finasterid tilhører en særlig kategori af lægemidler kaldet 5-α-reduktasehæmmere. Som navnet antyder, virker medicinen ved at hæmme et aktivt enzym i kroppen kaldet 5-α-reduktase. Enzymet er ansvarlig for omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron, der er et biprodukt af testosteron metabolisering og den kemiske forbindelse er ansvarlig for skader på hårsækkene og hårtab hos mænd.

Mænd, der har et forhøjet niveau af DHT kan tage finasterid i de doser som ordineres af egen læge. Finasterid vil stoppe virkningen af dihydrotestosteron ved at hæmme 5-α-reduktasen. Dette vil nedsætte mængden af DHT i hovedbunden samt i blodet, hvilket dæmper hårtab.

Lægemidlet indtages oralt til styrkelse af hårvækst og for at undgå yderligere hårtab i androgen alopeci. Medicinen skal indtages i mindst 3 til 6 måneder for at kunne observere en ændring i hårtabs processen. Hårets tæthed hos mænd der tager finasterid kan forbedres efter længere tids forbrug af denne medicin. For maksimalt udbytte ordineres medicinen i 9 til 12 måneder. Man bør stoppe behandlingen hvis der ikke er nogen virkning efter 9 måneders uafbrudt brug.

Hvordan anvender man finasterid?

Lægemidlet anvendes til behandling af hårtab hos mænd eller androgen alopeci.

Hvilke forholdsregler og kontraindikationer er der ved brug af lægemidlet?

Brugen af dette præparat kan forårsage abnormiteter hos drengefostre. Den gravide kvinde eller kvinder i den fødedygtige alder må ikke anvende dette lægemiddel. Normalt er præparatet filmovertrukket for at forhindre direkte kontakt mellem huden og den aktive bestanddel. Overdosering af dette præparat anbefales ikke, da det ikke øger effektiviteten men snarere resulterer i en stigning i antallet af bivirkninger.

Hvis du mærker ændringer eller knuder i dit bryst ved brug af dette præparat, kontakt da straks din læge.

Dette præparat må ikke anvendes af børn og kvinder. Det er også kontraindiceret i tilfælde af benign prostatahyperplasi, hvor patienten allerede tager det samme middel til behandling af forstørret prostata. Brug ikke lægemidlet hvis du er allergisk over for medicin der indeholder 5-α-reduktasehæmmer. Desuden bør personer med galactoseintolerans ikke indtage dette lægemiddel.

Hvilke bivirkninger findes ved brugen af finasterid?

Mulige bivirkninger ved brug af dette præparat omfatter impotens, mærkbare ændringer i brystet såsom dannelse af knuder, ømhed og hævelser. Der kan forekomme manglende eller for tidlig sædafgang og nedsat sexlyst.

Interaktioner med andre lægemidler:

Brug ikke dette præparat hvis du tager et andet lægemiddel til behandling af benign prostatahyperplasi, som også indeholder finasterid.

lever støtte 24/7
Anmeldelser / Nyeste
April 10, 2015
Fantastisk sted at købe alt, hvad jeg har brug for. Alle mine problemer er væk, og jeg tror ikke engang tænke på dem!
May 08, 2015
Godt sted at købe min medicin! Bestilt alt, hvad jeg havde brug for tre dage siden, og i dag ankom! Meget nem og bekvem hjemmeside.
July 28, 2015
Var virkelig overrasket over, hvor lang tid det tog levering, blot to dage alt jeg bestilte var her. Kvaliteten af produktet er også stor. tak!
betalingsmetoder