Generisk Flagyl

Metronidazole 200mg

Dette lægemiddel er et antibiotika, som bruges til at behandle forskellige bakterieinfektioner i kroppen. Det primære aktive stof i lægemidlet er metronidazole. Firmaet bag, som både fremstiller og ejer copyright på varemærket Flagyl, er Winthrop. Det primære aktive stof metronidazole fremstilles også under andre varemærker og firmaer verden over.

Varumärke(s): Flagyl / Metronidazole
Tillverkare: Piramal / Vikram

Hvordan virker metronidazole?

Dette lægemiddel er effektivt til at behandle infektioner, som skyldes bakterier og protozoer. Metronidazole virker ved direkte drab af bakterier. Det aktive stof vandrer ind i bakterien og protozoerne, hvor det skader DNA’et. DNA’et er bakteriens genetiske materiale, som er essentielt ved celledeling. Ved skade på DNA’et kan bakterien ikke dele sig, hvormed den går til grunde.

Lægemidlet er mest effektivt mod anaerobe bakterier. Denne bakterietype kræver ikke ilt for at gro og dele sig, og som resultat af dette kan denne type bakterie give infektioner i knogler, mavetarmkanalen, bækkenet og tandkødet. Derudover er lægemidlet indikeret til behandling af liggesår.

Lægemidlet er også indikeret til behandling af infektioner efter kirurgiske indgreb og ved gynækologiske indgreb. Lægemidlet kan desuden penetrere hjernebarrieren, hvormed det kan bruges til at behandle abscesser i hjernen.

Som tidligere nævnt kan lægemidlet også bruges til behandling af infektioner med protozoer så som trichomonas-infektioner i vagina og amøbisk dysenteri. Lægemidlet kan også være indikeret som en del af behandlingen ved infektioner med H. Pylori. Her kombineres lægemidlet med et antibiotikum og en protonpumpehæmmer.

I hvilke tilfælde er der indikationer for dette lægemiddel?

Dette lægemiddel er indikeret ved:

  • Behandling af infektioner forårsaget af anaerobe bakterier efter kirurgisk indgreb i mavetarmkanelen eller vagina.
  • I nekrotisk lungebetændelse
  • Ved abscesser i hjernen
  • Åbne sår på benene
  • Bakteriel vaginose
  • Giardiasis
  • Abscesser ved tænder
  • Bughulebetændelse og cellulitis
  • Ved infektioner med pylori

I hvilke tilfælde er der kontraindikationer for dette lægemiddel?

Dette lægemiddel bør ikke bruges af patienter, som tidligere har udvist allergi for dette lægemiddel.

Lægemidlet bør bruges forsigtig i tilfælde med hepatisk encefalopati, nedsat leverfunktion og sygdomme i hjerne og rygmarv.

Graviditet og amning

Lægemidlet er ikke blevet afprøvet i gravide kvinder, hvormed sikkerheden her ikke er kendt. Lægemidlet bør derfor ikke bruges under graviditet uden vejledning fra læge. Lægemidlet udskilles i modermælken, hvormed det kan overføres til nyfødte. Lægemidlet bør derfor ikke bruges af ammende.

Hvilke bivirkninger kan forekomme?

Ligesom alle andre lægemidler kan Flagyl have bivirkninger. Bivirkningerne inkluderer diarré, kvalme, opkast, dårlig smag i munden, betændelse i munden, hududslæt, tab af appetit, depression, hallucinationer, anfald og sløvhed.

Hvilke lægemiddelinteraktioner er der?

Man bør undgå alkohol mens og mindst 48 timer efter, at man er stoppet med behandling med lægemidlet. Ellers er der risiko for, at man kan få ubehagelige symptomer så som mavekramper, kvalme, opkast og uregelmæssig hjerterytme.

Den antikoagulerende effekt af warfarin kan øges af dette lægemiddel. Niveauet af cyclosporin, litium og phenytoin i blodet kan øges ved brug af metronidazole. Lægemidler så som phenobarbital kan nedsætte niveauet af metronidazole i blodet og gøre det mindre effektivt. Man bør indtage oral tyfusvaccine, inden der er gået mindst 72 timer efter sidste indtagelse af dette lægemiddel.

Dette lægemiddel kan gøre orale præventionspiller mindre effektive.

lever støtte 24/7
Anmeldelser / Nyeste
April 10, 2015
Fantastisk sted at købe alt, hvad jeg har brug for. Alle mine problemer er væk, og jeg tror ikke engang tænke på dem!
May 08, 2015
Godt sted at købe min medicin! Bestilt alt, hvad jeg havde brug for tre dage siden, og i dag ankom! Meget nem og bekvem hjemmeside.
July 28, 2015
Var virkelig overrasket over, hvor lang tid det tog levering, blot to dage alt jeg bestilte var her. Kvaliteten af produktet er også stor. tak!
betalingsmetoder