Generisk Diflucan

Fluconazole 50/100/150/200mg

Pfizer fremstiller dette lægemiddel. Medikamentet er et antifungalt lægemiddel, som bruges til behandling af forskellige svampeinfektioner i kroppen. Det indeholder det primære aktive stof fluconazole. Det tilhører gruppen af antifungale triazoler. Lægemidlet er tilgængeligt som kapsler, infusionsvæske og suspension, hvor alle former indeholder fluconazole som aktivt stof.

Varumärke(s): Forcan
Tillverkare: Cipla

Hvordan virker dette lægemiddel?

Fluconazole virker på svampeinfektioner ved at forstyrre svampenes cellemembran. Svampen producerer en substans kaldes ergosterol. Denne substans er essentiel for overlevelsen af svampecellerne. Når ergosterol ikke kan produceres af svampecellerne pga. fluconazole, kan svampecellerne ikke dele sig, og celleindholdet, som er vitalt for overlevelse, lækker derfor ud af cellerne, hvormed de dør.

Fluconazole bruges til behandling af forskellige typer af infektioner med svampe og gær, især med svampen Candida.

Indikationer for fluconazole

Lægemidlet kan bruges til at behandle forskellige former for svampeinfektioner på huden og slimhinder såsom fodsvamp, pityriasis versicolor, Candida-infektioner, mundhuleinfektioner, urinvejsinfektioner, hals- og lungeinfektioner. Lægemidlet er også indikeret til behandling af infektioner forårsaget af Candida i organer som hjertet, maveregionen og ved blodforgiftninger, som er meget udbredt og klinisk kendt under navnet systemisk candidiasis.

Lægemidlet er også indikeret til behandling af inflammation af vagina grundet svampeinfektion, inflammation af forhuden på penis, behandling af svampeinfektioner hos personer med AIDS, og hos patienter med svækket immunforsvar under behandling med stråleterapi, kemoterapi eller knoglemarvstransplantation.

Hvilke kontraindikationer er der for dette lægemiddel?

Lægemidlet bør ikke bruges i tilfælde, hvor patienten lider af alvorlige nyre- og lungelidelser, patienter med alvorlige hjertesygdomme, i tilfælde med hjerterytmeforstyrrelser, hos gravide og ammende samt patienter, som er allergiske overfor antifungale lægemidler som fx ketoconazole.

Bivirkninger ved brug af dette lægemiddel

Ligesom alle andre lægemidler kan fluconazole også have bivirkninger. Bivirkningerne, som kan forekomme ved brug af dette antifungale lægemiddel er mavesmerter, hovedpine, hypokaliæmi, svimmelhed, hududslæt, diarré, flatulens, udslæt, leverlidelser, anfald, forhøjet kolesteroltal, hårtab, nedsat niveau af hvide blodlegemer og fordøjelsesproblemer.

Lægemiddelinteraktioner for fluconazole

Lægemidlet bør ikke kombineres med medikamenter så som cisapride og terfenadine. Antibiotikummet rifampicin, som bruges til behandling af tuberkulose, kan reducere niveauet af dette lægemiddel i blodet, hvormed lægen bør overveje at øge doseringen til et niveau over normalen. De antikoagulerende egenskaber af warfarin kan øges ved brug af dette lægemiddel. Lægemidlet kan øge niveauet i blodet af medikamenter så som cyclosporin, theophylline, zidovudine, rifabutin etc.

lever støtte 24/7
Anmeldelser / Nyeste
April 10, 2015
Fantastisk sted at købe alt, hvad jeg har brug for. Alle mine problemer er væk, og jeg tror ikke engang tænke på dem!
May 08, 2015
Godt sted at købe min medicin! Bestilt alt, hvad jeg havde brug for tre dage siden, og i dag ankom! Meget nem og bekvem hjemmeside.
July 28, 2015
Var virkelig overrasket over, hvor lang tid det tog levering, blot to dage alt jeg bestilte var her. Kvaliteten af produktet er også stor. tak!
betalingsmetoder