Generisk Clomid

Clomiphene 25/50/100mg

Clomid er et lægemiddel, som indikeres ved behandling af kvinder med fertilitetsproblemer. Lægemidlet indeholder det aktive stof clomiphene citrat. Lægemidlet fremstilles af Sanofi Aventis, som er ansvarlig for varemærket og distributionen.

(s): Cifran / Cipract
Tillverkare: Alembia / Ranbaxy

Hvordan virker lægemidlet?

Clomiphene citrat har en speciel funktion i kvindekroppen. Dette lægemiddel bliver populært kaldet anti-østrogen-midlet. Lægemidlet virker ved at forebygge elevationen af østrogenhormonet i kroppen. Efter ægløsningen er opnået, begynder østrogenniveauet at stige, hvormed hypothalamus i hjernen stimuleres, som herefter sender besked til hypofysen. Resultatet er, at hypofysen stopper med at producere de hormoner, som er ansvarlige for ægløsningen, kaldet follikelstimulerende hormon og luteiniserende hormon. Det follikelstimulerende hormon stimulerer ovarierne, mens det luteiniserende hormon udløser ægløsning.

Lægemidlet clomiphene undertrykker receptorerne i hypothalamuskirtlen, sådan så det høje østrogenniveau ikke leder til en undertrykkelse af FSH og LH hormonerne, hvilket hermed stimulerer ovarierne til at frigive flere æg, hvormed chancen for befrugtning stiger.

Hvilke indikationer er der?

Lægemidlet er ansvarligt for at stimulere ægløsning hos kvinder, som lider af infertilitet.

Hvordan tager man lægemidlet?

Man bør tage dette lægemiddel som foreskrevet af en læge, og lægen vil her informere om, hvordan det skal passes ind i menstruationscyklussen. Man bør indtage en tablet dagligt i 5 dage under behandlingen. Hvis man glemmer en dosering af lægemidlet, bør man tale med en læge inden, at man tager en ny dosering. Lægen kan vælge, at patienten bør få foretaget ultralydsscanninger samt blodprøver under brugen af denne type af lægemiddel. Man bør så vidt muligt have samleje dagligt eller hver anden dag, indtil at det kan bekræftes, at der er sket ægløsning.

Kontraindikationer for brugen af dette lægemiddel

Clomiphene citrat bør ikke bruges til behandling af gravide kvinder. Det er anbefales altid at udføre en graviditetstest med ultralyd, før lægemiddel tages i brug. Patienter uterusproblemer, såsom almindelig blødning og livmoderkræft samt lever- og nyrelidelser, bør ikke tage dette lægemiddel.

Hvilke indikationer er der for brug af clomiphene hos gravide og ammende?

Lægemidlet er stærkt kontraindikeret hos gravide kvinder og ammende mødre.

Hvilke bivirkninger er der?

Clomiphene citrat kan ligesom alle andre lægemidler have forskellige bivirkninger. Disse inkluderer forstørrelse af ovarierne, rødme, underlivssmerter, endometriose, anfald, psykoser, søvnløshed, hovedpine og brystsmerter. Andre bivirkninger inkluderer pletblødninger imellem menstruationer, smertefuld menstruation, kvalme, opkast og overstimulation af ovarierne til produktion af mere end et æg, som kan resultere i flere fostre per graviditet.

Hvordan interagerer dette lægemiddel med andre medikamenter?

Der er ikke signifikante interaktioner, da lægemidlet ikke er kendt for at interagere med nogen andre former for medikamenter.

lever støtte 24/7
Anmeldelser / Nyeste
April 10, 2015
Fantastisk sted at købe alt, hvad jeg har brug for. Alle mine problemer er væk, og jeg tror ikke engang tænke på dem!
May 08, 2015
Godt sted at købe min medicin! Bestilt alt, hvad jeg havde brug for tre dage siden, og i dag ankom! Meget nem og bekvem hjemmeside.
July 28, 2015
Var virkelig overrasket over, hvor lang tid det tog levering, blot to dage alt jeg bestilte var her. Kvaliteten af produktet er også stor. tak!
betalingsmetoder