Generisk Cipro

Ciprofloxacin 250/500mg

Lægemidlet indeholder ciprofloxacin som det primære aktive stof. Lægemidlet bruges til behandling af bakterieinfektioner i kroppen. Bayer fremstiller og ejer varemærket Cipro. Lægemidlet er tilgængeligt i flere formuleringer så som tabletter, suspension eller infusionsvæske.

Varumärke(s): Cifran / Cipract
Tillverkare: Alembia / Ranbaxy

Hvordan virker ciprofloxacin i kroppen?

For at forstå, hvordan alle lægemidler virker, er det vigtigt at forstå, hvordan de virker på kroppen. Lægemidlet her virker ved at dræbe bakterier. Ciprofloxacin trænger ind i bakteriecellen og skader et meget vigtigt enzym kaldet DNA-gyrase. Dette enzym er ansvarligt for at hjælpe bakterien med at replicere og reparere sit DNA. Bakterier, som mangler DNA-gyrase, kan ikke dele sig og reparere sig selv, hvormed de går til grunde. Der findes et hav af bakterieinfektioner, hvor ciprofloxacin har en effekt. Det er især effektivt mod Gram negative bakterier. Disse bakterier inkluderer Salmonella, Shigella, Neisseria og pseudomonas. Thoraxinfektioner, urinvejsinfektioner og mavetarminfektioner kan alle behandles med ciprofloxacin.

Hvilke indikationer er der for ciprofloxacin?

Ciprofloxacin bruges i mange tilfælde af bakterieinfektioner i kroppen. Lægemidlet bruges både til at behandle infektioner i luftvejene så som lungebetændelse, bronkitis, kronisk bronkitis og bronkiektasi. Lægemidlet kan også bruges til behandling af urinvejsinfektioner såsom cystit, pyelonefrit, prostatitis, cellulitis, tyfus, underlivsbetændelse, infektioner i galdeblæren, blodforgiftning kaldet sepsis, gonorré samt miltbrandanfald, efter at patienten har været under kirurgisk behandling.

Lægemidlet bruges også som andet- og tredjevalg til behandling af komplicerede urinvejsinfektioner samt tilfælde af nyreinfektionen pyelonefrit. Normalt gives suspensioner til børn. Her kan det bruges til behandling af cystisk fibrose i patienter mellem 5 og 17 år.

I hvilke tilfælde er ciprofloxacin kontraindikeret?

Dette antibiotikum bør bruges med forsigtighed i patienter over 60 år, børn og voksne med nyre-, lever-, eller hjertesygdomme, samt patienter som tager corticosteroider, og patienter som lider af muskellidelsen myasthenia gravis. Sidstnævnte bør altid få recept på dette lægemiddel fra deres læge før brug. Patienter med G6PD-mangel bør altid være særlig forsigtige ved brug af ciprofloxacin.

Lægemidlet er kontraindikeret hos patienter, som tidligere har udvist allergi overfor antibiotika af quinolone-typen. Dette lægemiddel anbefales heller ikke til gravide og ammende mødre.

Hvilke bivirkninger er der ved brug af ciprofloxacin?

Dette lægemiddel kan have nogle almindelige, ualmindelige og sjældne bivirkninger. De almindelige bivirkninger inkluderer kvalme og diarré.

De ualmindelige og sjældne bivirkninger inkluderer hududslæt, mangel på appetit, svampeinfektioner, opkast, smagsforstyrrelser, rysten, hallucinationer, anfald, nervøsitet, øget svedproduktion, åndedrætsbesvær, synsforstyrrelser, hyperaktivitet og søvnforstyrrelser.

Bivirkninger kan variere fra person til person. Nogle patienter kan få smagsforstyrrelser, senelidelser, migræne, betændelse i bugspytkirtlen og muskelkramper.

Lægemiddelinteraktioner

Man bør ikke tage antacida, jod, kalcium, magnesium, zink eller andre tilskud sammen med ciprofloxacin.

lever støtte 24/7
Anmeldelser / Nyeste
April 10, 2015
Fantastisk sted at købe alt, hvad jeg har brug for. Alle mine problemer er væk, og jeg tror ikke engang tænke på dem!
May 08, 2015
Godt sted at købe min medicin! Bestilt alt, hvad jeg havde brug for tre dage siden, og i dag ankom! Meget nem og bekvem hjemmeside.
July 28, 2015
Var virkelig overrasket over, hvor lang tid det tog levering, blot to dage alt jeg bestilte var her. Kvaliteten af produktet er også stor. tak!
betalingsmetoder